Džamija u Miladijama

Džamija u Miladijama svečano je otvorena u subotu 14. oktobra 2017. godine. Otvorenju džamije u naselju Miladije, koje ima oko 8.000 stanovnika, prisustvovalo je nekoliko hiljada džematlija pristiglih iz ovog, ali i drugih gradova širom Bosne i Hercegovine. Svečanosti su prisustvovali reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein-ef. Kavazović, muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik Izvršnog odbora ovog medžlisa Hasan-ef. Spahić, muftija Edhem-ef. Čamdžić, predstavnici uprave Grada Tuzla, glavni imami, imami, gosti i brojne džematlije.

Prostor za obavljenje molitve je dimenzija 9,5x9,5 metara sa mahfilom za žene dimenzija 3,5x7 metara. Ulaz u džamiju je natkriven trijemom, a sa vanjske strane je i mokri čvor. U unutrašnjosti džamije pored prostora za klanjanje nalazi se još i abdesthana, kancelarija, mektepska učionica (dimenzija 5,5x6 metara) i kuhinja.

U džamiji se klanja beš-vakat. Džamija posjeduje moderno uređenu učionicu i druge popratne prostorije. Mektepska nastava se održava subotom i nedeljom. U džamiji se realizuju druge vjerske i edukativne aktivnosti tokom cijele godine.

Imam, hatib i muallim u ovoj džamiji je Seid-ef. Mujagić.

IMG 6802c21355a23b47eec4ab5924f9bc34 V

OPCIJA 2

 

pod nebom vedre vjere

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu