Aktuelnosti

Previous Next

Finalno mektebsko takmičenje: Muhamed Čirak najbolji u kategoriji kiraeta- stariji uzrast

muhamed cirak3introDvadeset i prvo finalno mektebsko takmičenje na nivou Rijaseta održano je 06. maja 2018. godine, u organizaciji Uprave za vjerske poslove Rijaseta - Odjel za mektebsku nastavu i mlade u prostorijama Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

U skladu sa propozicijama takmičenja u četiri kategorije;Ttest općeg znanja mlađi uzrast, Test općeg znanja stariji uzrast, Kiraet mlađi uzrast i Kiraet stariji uzrast učešće su uzeli predstavnici osam muftijstava, s ukupno 32 takmičara.

Muhamed Čirak, polaznik tuzlanskog mekteba džamije „Kralj Abdullah“ predstavljao je Muftijstvo tuzlansko na ovom finalnom takmičenju. Muhamed se takmičio u kategoriji kiraet- stariji uzrast te osvojivši 58,83 bodova zauzeo prvo mjesto. Njegov muallim je hfz. dr. Edin-ef. Peštalić.

Kada je riječ o ekipnim rezultatima, ekipa Muftijstva tuzlanskog je zabilježila najbolje rezultate, potom ekipa Muftijstva travničkog i Muftijstva sarajevskog.

Svi takmičari i njihovi muallimi primili su nagrade zbog učešća i truda koji je prethodio dolasku do ovog dijela takmičenja i nivou pokazanog znanja. Posebne nagrade pobjednicima uručene su u Begovoj džamiji nakon ikindija-namaza.

muhamed cirak

PLAKAT2019

az


Vaktija

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu