Aktuelnosti

Previous Next

Završni ispiti u tuzlanskim mektebima

krojčica ispit 1U nedjelju 29. maja 2022. godine u tuzlanskim mektebima upriličeni su završni mektepski ispiti.

Svečani završni mektepski ispit upriličen je u džematu Šići. Prigodnim riječima obratio se imam i muallim Nihad-ef. Ibrišević. Predsjednik komisije za završni ispit bio je hafiz Nurija-ef. Čikarić. Prisutni su bili i Muamer-ef. Hasanbašić, Benjamin-ef. Smajlović i Nedim-ef. Alić.

Svim učenicima su uručene diplome, učačima Kur'ana su uručeni Kur'ani, a najredovniji polaznici su nagrađeni novčanim nagradama. Poslije održanog ispita organizovan je doručak i druženje za sve polaznike mektepske nastave.

U džematu Krojčica završnom ispitu pristupilo je 14 polaznika mekteba od upisanih 30. Dobrodošlicu i uvodne riječi na početku je uputio Muhamed-ef. Mehmedović. Predsjednik komisije Husien-ef. Resić i član komisije Fehim-ef. Veladžić zajedno sa Sabit-ef. Mehidić, Nedim-ef. Dervišević i Seid-ef. Mujagić s polaznicima mekteba su prisustvovali ovom svečanom činu.
Učenici su pokazali visok stepen znanja kroz odgovore koje su im članovi komisije postavljali. Prisutni su bili i roditelji i džematlije koji su podrali mekteblije svojim prisustvom i podjelom prigodnih hedija.

I u džematu Solina učenici su pristupili završnom ispitu. Predsjednik komisije u ovom džematu bio je Mumin-ef. Mumić. Ispitu su prisustvovali hafiz Ahmed-ef. Rahamnović, hafiz Ismail-ef. Fazlović i Adnan-ef. Šumar. Imam domaćin u ovom džematu bio je Sanel-ef. Hodžić. U ovom tuzlanskom džematu je upisano 93 djece, od toga 78 u Solini, a 15 njih u Hidanima.

Istog dana ispiti su održani i džematu Donja Obodnica i Šarena džamija. Naredne nedjelje mektepski ispit će biti održan u Svijetloj džamiji u Slavinovićima.

sici intro

IMG 6802c21355a23b47eec4ab5924f9bc34 V

OPCIJA 2

 

pod nebom vedre vjere

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu