Tekstovi

Previous Next

holy quran hand with arabic calligraphy meaning al quranHvala Allahu koji nas je stvorio, a nismo Mu trebali, koji nas je uputio, a mogao nas je ostaviti u zabludi. On je onaj koji nas hrani, a mogao nas je gladnima ostaviti. Neka je salavat na Muhammeda, a.s., koji nas je naučio da Allah, dž.š., daje dunjaluk i onome koga voli, i onome koga ne voli, a da iman - vjerovanje, daje samo onome koga zavoli, na njegovu porodicu, ashabe, i sve one koji ga slijede u dobru do Sudnjega dana.

Previous Next

25222 scaledSedžda je centralni dio namaza. Tada smo u najponiznijem položaju i najbliži smo tada svome Gospodaru. Pitanje je jesmo li toga svjesni? Odgaja li nas naša sedžda, ili je i kod većine klanjača ona samo forma koja ne prelazi nimalo preko toga? Ona je ta koja od početka razdvaja, ona je uspostavila razliku između upute i zablude kada ih je predstavila u liku Adema, a.s. i prokletog Iblisa.

Previous Next

people 3120717 1280Preispitajte se kao očevi. Vi niste više samo supružnici vaših žena nego i očevi vaše djece. Svaki vaš nedostatak ostavit će nepopravljive posljedice na vaše potomke. Nesreća je ako je dijete krivo za neku neopreznost, umjesto da ga otac ohrabri i usmjeri na Pravi put ili mu pomogne, on doslovno grdi dijete do te mjere da dijete poželi da je on mrtav.

Previous Next

1800ss getty rf full barrel of waterHvala Allahu dž.š., Koji pokreće oblake i Koji je spuštanje kiše učinio dokazom onima koji pameti imaju. Svjedočim da je samo Allah Bog, jedan i jedini, Kome ravnog nema i Koji Svojom plemenitošću obuhvata sva stvorenje oprskrbljujući ih vodom kao jednom od najvećih blagodati. Svjedočim i da je prvak naš i vjerovjesnik Muhammed a.s.v.s., Allahov rob i poslanik. Allahu, blagoslovi Pejgambera našeg, njegovu porodicu, sve ashabe, kao i one koji čineći dobro slijede ih na Putu Istine do Sudnjeg dana.

Stranica 1 od 15

AKADEMIJA2022

OPCIJA 2

 

zekatpreporod

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije...


Menu