Tekstovi

Previous Next

ruzžaIspod zelenog kubeta leži mubarek tijelo, milost i svjetlo, leži donosilac radosnih vijesti i onaj
što opominje, leži osmijeh, leži ruža, leži srce voljenoga.

Previous Next

pink flowering apple tree blossoms laura gampferKada čovjek kroči prvi puta na ovu zemlju, živio je, radio, maštao i sanjao. Kad kročiše po dvojica, po trojica i četverica, pojaviše se neka čudna, mračna osjećanja. Mrziše se, zavidješe, ubijaše i klaše, krv prolijevajući. Bijeli su od crnih bolji, bogati od bijednih, a mladi od oronulih. Vijekovima jedinke i narodi ludost hvališe, s njom lijegaše, a i budiše se.

Previous Next

holy quran hand with arabic calligraphy meaning al quranHvala Allahu koji nas je stvorio, a nismo Mu trebali, koji nas je uputio, a mogao nas je ostaviti u zabludi. On je onaj koji nas hrani, a mogao nas je gladnima ostaviti. Neka je salavat na Muhammeda, a.s., koji nas je naučio da Allah, dž.š., daje dunjaluk i onome koga voli, i onome koga ne voli, a da iman - vjerovanje, daje samo onome koga zavoli, na njegovu porodicu, ashabe, i sve one koji ga slijede u dobru do Sudnjega dana.

Previous Next

25222 scaledSedžda je centralni dio namaza. Tada smo u najponiznijem položaju i najbliži smo tada svome Gospodaru. Pitanje je jesmo li toga svjesni? Odgaja li nas naša sedžda, ili je i kod većine klanjača ona samo forma koja ne prelazi nimalo preko toga? Ona je ta koja od početka razdvaja, ona je uspostavila razliku između upute i zablude kada ih je predstavila u liku Adema, a.s. i prokletog Iblisa.

Stranica 1 od 16

IMG 6802c21355a23b47eec4ab5924f9bc34 V

OPCIJA 2

 

pod nebom vedre vjere

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije...


Menu