Vijesti

Previous Next

Džamija Kralj Abdullah: Održana skupština džemata i susret omladine

IMG 2518U nedjelju 10. marta održana je Skupština u Džamiji Kralj Abdullah. Skupštini su prisustvovali članovi džematskog odbora, džamatlije i džematlijke.
Tokom ovog susreta prezentiran je Izvještaj o radu i finasijskom poslovanju ovog najvećeg tuzlanskog džemata za proteklu 2018. godinu, kao i Plan rada za 2019. godinu.

Ovom prilikom dodjeljene su vakufname i zahvalnice zaslužnim džematlijama, kao i Priznanje za poseban doprinos radu džemata dugogodišnjem predsjedniku džematskog odbora dr. Muhamed Ali Mahmoudu.

Omladinsko druženje
Mladi iz Tabačkog mesdžida iz Sarajeva boravili su u nedjelju 10. marta 2019. godine u posjeti Tuzli.  Njihovi domaćini bili su mladi iz džamije Kralj Abdullah. Ovom susretu mladih prisustvovali su i predstavnici Omladinskog kruga Medžlisa IZ-e Tuzla.
Nakon obilaska gradske jezgre i znamenitosti Tuzle, uslijedilo je druženje u prostorijama bosanske sobe Kraljeve džamije.IMG ca2773ae0a1976d346fe7b72310d6d1e V

Uz ugodan i koristan razgovor razmijenjena su mišljenja o nekim temama vezanim za mlade danas, te je bilo govora o nekim novim aktivnostima i susretima.

r novine 2019 web 1

az


Vaktija

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu