Vijesti

Previous Next

Članovi Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog na ekskurziji u Istanbulu

3Oko stotinu članova Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, od 21. do 28. augusta 2019. godine, boravili su na edukativnoj ekskurziji u Istanbulu.


Mladi su imali priliku posjetiti najznačajnije historijske znamenitosti ovog grada među kojima su džamija sultana Fatiha, Sulejmanija, Ejup džamija, Plava džamija, Aja Sofija, Topkapi, Cisterna Bazilica, Kapali čaršija i Misirli čaršija, ali i neka druga mjesta kao što su nova džamija na Čamlidži, Čamlidža vidikovac, Gulhane park, ViaSea akvarijum i Tema luna park.

Neizostavni dio je bilo i krstarenje Bosforom kao i posjeta Selimiji džamiji u gradu Edirne. Upriličena je i posjeta generalnom sjedištu organizacije Onder.
Svečani prijem i ručak u zgradi općine Tuzla u Istanbulu priredili su načelnik općine dr. Şadi Yazici i muftija općine Tuzla Ali Erhun. U okviru ekskurzije upriličen je i seminar gdje su predavači bili istraživač i pisac Şefik Kantar i prof. dr. Musa Çalışkan.

Projekat je zamišljen kao edukativno putovanje i nagradna ekskurzija za najaktivnije mlade i njihove koordinatore.
S mladima je tokom ove posjete bio i hafiz Abdullah-ef. Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog.

Značajan broj mladih sa područja Medžlisa Islamske zajednice Tuzla uzeo je učešće u ovoj edukativnoj aktivnosti. Mlade iz Mreže mladih tuzlanskog medžlisa predvodio je hafiz Merim-ef. Đulović.

Podršku u realizaciji projekta pružili su istanbulske općine Tuzla, Umranije i Uskudar, kao i organizacije Onder i UKiD.

11 juli u Tuzli

YOUTUBE

Vaktija

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije...


820


 

Menu