Vijesti

Previous Next

Okončan ciklus predavanja "Muhammed a.s., naš uzor i učitelj"

IMG 566aaadbd350dbce1c447496de0d6924 VCiklus predavanja na temu „Muhammed, a. s., naš uzor i učitelj“  realizirao se u šest tuzlanskih džemata.
 
Prvo predavanje održano je u subotu 02. novembra u Džamiji „Kralj Abdullah“, a predavač je bio hafiz Mirnes-ef. Spahić.
Predavanja su nastavljena u tuzlanskim džematima narednih pet dana, i to u džamiji u Šabanima, Sepetarima, Tušnju, Grabovici i u Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina. 
 
Prigodnim predavanjima džematlijama u pomenutim džamijama obratili su se Omer-ef. Majstorović,  Emir-ef. Šečić, mr.sc. Sabit-ef. Mehidić i Sead-ef. Mrahorović. Ciklus ovih susreta okončan je tribinom za mlade u  Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina na kojoj su gosti bili mladi bosansko-hercegovački sportisti Amel Tuka, Irfan Fejzić i Amar Beganović. 
 
Na nekoliko predavanja prisustvovao je i glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović koji se džematlijama obratio poticajnim besjedama ističući značaj Poslanika i njegovog sunneta. 
 
Tokom ciklusa predavanja u tuzlanskim džematima vaizi su kazivali o životu Poslanika a.s., značaj ljubavi prema njemu, ističući te njegovu važnost u životu svakog čovjeka. Mogle su se čuti poučne predaje, savjeti i hadisi iz Poslanikova života, a sve s ciljem podsjećanja da u njemu imamo najbolji uzor za svaki segment života.
 
Ciklus predavanja je jedna od redovnih aktivnosti mevludske manifestacije Medžlisa Tuzla.

Godišnjak naslovnica preview 2

YOUTUBE

Vaktija

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije...


820


 

Menu