Vijesti

Previous Next

Završena edukacija o izradi prirodnih proizvoda

edukacija 5U petak 26. marta 2021. godine u Centru za mlade okončan je dvomjesečni ciklus edukacije o izradi prirodne kozmetike. Edukaciju je organizovao Odjel za brak i porodicu Medžlisa Tuzla s ciljem poticanja na brigu o zdravlju, upotrebi zdravijih proizvoda a sve s ciljem unapređenja života i zdavlja porodice u globalu.

Edukacija je obuhvatala pet radionica tokom kojih su polaznice ovladale tehnikama i načinima pripreme uobičajnih proizvoda (krema, balzama, sapuna, pilinga za njegu kože i sl.) koji se koriste u porodicama.

„Radionice su pratile aktivistice i koordinatorice tuzlanskih džemata, tako da je intencija da se u narednom periodu, kad okolnosti to budu dozvoljavale, slične edukacije nastave i u našim džematima. Cilj je da podignemo svijest o proizvodima koje koristimo u našim porodicama, o sastojcima koji se koriste u izradi istih i o njihovom djelovanju na naše zdravlje. Odgovor kako biti svjesniji i uraditi konkretne korake da sebi i članovima naših porodica ponudimo zdravije varijante su ove radionice“ – ističe koordinatorica Odjela Elmedina Osmić Brzović.

Ciklus edakacije trajao je dva mjeseca, tokom kojih su polaznice samostalno izrađivale sve vrste pripravaka te su iste mogle ponijeti kući za lično korištenje. Pored praktičnog dijela susreti su obuhvatali i teoretski dio koji je obuhvatao osnovne informacije o proizvodima ali i sastojcima koji se najčešće koriste u izradi kozmetike danas, a koji u velikoj mjeri negativno utiču na zdravlje onih koji ih koriste.

Instruktorica edukacije bila je Meliha Hadžić. Edukaciju je zbog epidemiološke situacije pohađao smanjen broj polaznica.

omladinski kurg 2019

OPCIJA 2

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu