Vijesti

Previous Next

Održani Sportski susreti imama Muftijstva tuzlanskog

sportski susreti imamaU utorak, 7. juna 2022. godine, na lokalitetu Mektebskog centra u Dubnici, Medžlis Islamske zajednice Kalesija, održani su Sportski susreti imama s područja Muftijstva tuzlanskog.

Više od dvije decenije održavaju se Sportski susreti imama i uposlenika Islamske zajednice u BiH. U prethodne dvije godine, zbog pandemije, Sportski susreti imama nisu organizovani, te su ovogodišnji Sportski susreti bili prilika da se imami s područja Muftijstva tuzlanskog ponovo okupe na jednom mjestu uz druženje i nadmetanje u sportskim disciplinama.

Sportski susreti započeli su svečanim otvaranjem u okviru kojeg je dobrodošlicu izrazio glavni imam Medžlisa IZ Kalesija Muharem-ef. Mešanović. U ime načelnika općine Kalesija Seada Džafića, prisutnima se obratio šef kabineta općinskog načelnika Mujo Tosunbegović.

Sportskim susretima su prisustvovali Nesib Hadžić, predsjednik Udruženja ilmijje IZ u BiH i Edin Spahić sekretar Udruženja,

U ime muftija tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, Sportske susrete je otvorio dr. Mensur Husić, rukovodilac Službe za vjerske i odgojno-obrazovne poslove Muftijstva tuzlanskog.

Organizatori Sportskih susreta bili su Okružni odbor Udruženja ilmijje Muftijstva tuzlanskog i Osnovni odbor Udruženja ilmijje Kalesija, a učestvovali su imami iz sedam medžlisa: Gračanica, Puračić, Živinice, Banovići, Tuzla, Zvornik i Kalesija.

Nakon održanih takmičenja u sportskim disciplinama ostvareni su sljedeći rezultati:

Šah

1. Kalesija
2. Tuzla
3. Gračanica

Stoni tenis

1. Zvornik
2. Tuzla
3. Gračanica

Odbojka

1. Kalesija
2. Gračanica
3. Zvornik

Košarka

1. Tuzla
2. Kalesija
3. Gračanica

Fudbal

1. Kalesija
2. Gračanica
3. Tuzla

AKADEMIJA2022

OPCIJA 2

 

zekatpreporod

 

 

YOUTUBE

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije... 

Menu