Iz džemata

Previous Next

Mevludska svečanost u Džamiji Zlatnih ljiljana

IMG 137d2c9588161630fd75fb985d9653d3 VU Džamiji Zlatnih ljiljana u Simin Hanu u nedjelju, 06. oktobra upriličena je mevludska svečanost.

Mevludska svečanost upriličena je povodom okončanja radova renoviranja ove tuzlanske džamije.
Svečanosti su prisustvovali glavni tuzlanski imam hafiz Ahmed-ef. Huskanović, predsjednik IO Medžlisa Tuzla prof. dr. Amir Karić, tuzlanski imami, vakifi i džematlije ovog, ali i drugih tuzlanskih džemata.

Riječima dobrodošlice obratio se imam u džematu Alem-ef. Alić, dok su se riječima čestitki obratili glavni imam hafiz Huskanović i predsjednik prof. dr. Karić. Prigodan vaz kazivao je imam u džematu Sepetari Esmir-ef. Hasanović. 

Tokom svečanosti uručena je vakufnama Azmiru Husiću, ugledom privredniku koji je najzaslužniji za uređenje enterijera džamije u Simin Hanu. Kada je riječ o unutrašnjem uređenju, džamija ima novi jednoobrazni ćilim, te je urađena kaligrafija i ornamenti.

Na džamiji su promijenjeni prozori, limarija te je urađena i nova fasada.Vanjsko uređnje značajno su pomogle firme Hifa Petrol, OS-Pharm, AMD Sconto, Plava poliklinika, OFF-SET, kao i mnoge džematlije svojim dobrovoljnim prilozima. Svima koji su dali doprinos u renoviranju ove džamije upućene su riječi zahvale. 

Mevludski program su izveli tuzlanski imami i članice hora Mreže mladih i Asocijacije žena Medžlisa Tuzla.

11 juli u Tuzli

YOUTUBE

Vaktija

Gazi Turali-begov vakuf

Turali Begov Vakuf

Administrativno-poslovni centar „Gazi Turali-begov vakuf“ smješten je nedaleko od Gazi Turalibegove džamije.

U administrativnom dijelu zgrade vakufa smješteno je sjedište Medžlisa Islamske Tuzla.

Opširnije...


820


 

Menu